Przebadane szczepy – skład
| Składniki aktywne | Zawartość w dziennej zalecanej porcji |
|---|---|
| Lacticaseibacillus rhamnosus LRa05 | 9 mld CFU |
| Lactobacillus acidophilus LA85 | 6 mld CFU |
| Lacticaseibacillus casei LC89 | 6 mld CFU |
| Lacticaseibacillus casei LC15 | 3 mld CFU |
| Pediococcus acidilactici PA53 | 3 mld CFU |
| Lactiplantibacillus plantarum LP10 | 3 mld CFU |
| Inulina z cykorii (prebiotyk) | 280 mg |
*CFU (jednostek tworzących kolonie)
| Informacje szczegółowe | |
|---|---|
| Pojemność | 30 kapsułek (wystarczy na miesiąc stosowania) |
| Zawartość kolonii probiotycznych | 30 miliardów CFU (w 1 kaps.) |
| Kategoria | Holistyczne wsparcie jelit |
| Cechy produktu |
|
Setki przeczytanych książek i opracowań naukowych, tysiące godzin zgłębiania wiedzy o mikrobiomie oraz niezliczone próby przy dobieraniu odpowiednich szczepów bakterii i tworzeniu skutecznych formuł nie mogą być jedynymi wyznacznikami jakości produktów. Prawdziwym wyznacznikiem jest zaufanie do skuteczności probiotyków, a to można osiągnąć poprzez staranność i dbałość o każdy szczegół procesu produkcji. Zostań naszym klientem i przekonaj się sam o różnicy!
W probiotykach Aura Care zdecydowaliśmy się na suplementy diety w formie kapsułek z odpowiednio dobranymi szczepami bakterii. Na bazie wielu badań zauważyliśmy dużą skuteczność takich preparatów i wygodę przyjmowania, a dodatkowo sama forma kapsułki pozwala na zwiększenie przyswajania wielu cennych bakterii probiotycznych. Probiotyki w formie kapsułek = wysoka skuteczność
Indywidualne Zestawy probiotyków Aura Care
Oferujemy zestawy 2 oraz 3 dowolnych probiotków Aura Care.
Kupując zestaw możesz oszczędzić nawet 25%.
Dowody naukowe na korzyści stosowania probiotyku:
(1) Ouwehand, A. C., Salminen, S., & Isolauri, E. (2002). “Probiotics: an overview of beneficial effects.” Antonie van Leeuwenhoek, 82(1-4), 279-289.
(2) Szajewska, H., et al. (2016). “Probiotics for the management of pediatric gastrointestinal disorders.” Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, 62(4), 495-506.
(3) Floch, M. H., et al. (2015). “Recommendations for probiotic use – 2015 update: proceedings and consensus opinion.” Journal of Clinical Gastroenterology, 49, S69-S73.
(4) Szajewska, H., & Kolodziej, M. (2015). “Systematic review with meta‐analysis: Saccharomyces boulardii in the prevention of antibiotic‐associated diarrhoea.” Alimentary Pharmacology & Therapeutics, 42(7), 793-801.
(5) Roberfroid, M., et al. (2010). “Prebiotic effects: metabolic and health benefits.” British Journal of Nutrition, 104(S2), S1-S63.
Dowody naukowe na stosowanie probiotyków u dzieci:
(1) Szajewska, H., et al. (2015). “Systematic review with meta‐analysis: Lactobacillus rhamnosus GG in the prevention of antibiotic‐associated diarrhoea in children.” Alimentary Pharmacology & Therapeutics, 42(7), 793-801.
(2) Ouwehand, A. C., Salminen, S., & Isolauri, E. (2002). “Probiotics: an overview of beneficial effects.” Antonie van Leeuwenhoek, 82(1-4), 279-289.
(3) Floch, M. H., et al. (2015). “Recommendations for probiotic use – 2015 update: proceedings and consensus opinion.” Journal of Clinical Gastroenterology, 49, S69-S73.
(4) Roberfroid, M., et al. (2010). “Prebiotic effects: metabolic and health benefits.” British Journal of Nutrition, 104(S2), S1-S63.
(5) Prescott, S. L., et al. (2008). “A randomised controlled trial of the effect of Lactobacillus rhamnosus on the development of eczema in high-risk infants.” Clinical & Experimental Allergy, 38(10), 1515-1522.
