Przebadane szczepy – skład
| Składniki aktywne | Zawartość w dziennej zalecanej porcji |
|---|---|
| Lactiplantibacillus plantarum Lp90 | 7 mld CFU |
| Bifidobacterium animalis subsp. lactis BLa80 | 5,5 mld CFU |
| Lactobacillus acidophilus LA85 | 4,5 mld CFU |
| Lacticaseibacillus rhamnosus LRa05 | 4,5 mld CFU |
| Bifidobacterium bifidum BBi32 | 4,5 mld CFU |
| Lacticaseibacillus paracasei LC86 | 4 mld CFU |
| Lactobacillus gasseri LG08 | 1,8 mld CFU |
| Ligilactobacillus salivarius LS97 | 1,8 mld CFU |
| Lactobacillus johnsonii LJ09 | 1,8 mld CFU |
| Saccharomyces boulardii SB01 | 0,6 mld CFU |
| Inulina z cykorii (prebiotyk) | 280 mg |
*CFU (jednostek tworzących kolonie)
| Informacje szczegółowe | |
|---|---|
| Pojemność | 30 kapsułek (wystarczy na miesiąc stosowania) |
| Zawartość kolonii probiotycznych | 36 miliardy CFU (w 1 kaps.) |
| Kategoria | Codzienna ochrona |
| Cechy produktu |
|
Setki przeczytanych książek i opracowań naukowych, tysiące godzin zgłębiania wiedzy o mikrobiomie oraz niezliczone próby przy dobieraniu odpowiednich szczepów bakterii i tworzeniu skutecznych formuł nie mogą być jedynymi wyznacznikami jakości produktów. Prawdziwym wyznacznikiem jest zaufanie do skuteczności probiotyków, a to można osiągnąć poprzez staranność i dbałość o każdy szczegół procesu produkcji. Zostań naszym klientem i przekonaj się sam o różnicy!
W probiotykach Aura Care zdecydowaliśmy się na suplementy diety w formie kapsułek z odpowiednio dobranymi szczepami bakterii. Na bazie wielu badań zauważyliśmy dużą skuteczność takich preparatów i wygodę przyjmowania, a dodatkowo sama forma kapsułki pozwala na zwiększenie przyswajania wielu cennych bakterii probiotycznych. Probiotyki w formie kapsułek = wysoka skuteczność
Indywidualne Zestawy probiotyków Aura Care
Oferujemy zestawy 2 oraz 3 dowolnych probiotków Aura Care.
Kupując zestaw możesz oszczędzić nawet 25%.
Dowody naukowe do korzyści ze stosowania:
(1) Ouwehand, A. C., Salminen, S., & Isolauri, E. (2002). “Probiotics: an overview of beneficial effects.” Antonie van Leeuwenhoek, 82(1-4), 279-289.
(2) Hill, C., et al. (2014). “Expert consensus document: the international scientific association for probiotics and prebiotics consensus statement on the scope and appropriate use of the term probiotic.” Nature Reviews Gastroenterology & Hepatology, 11(8), 506-514.
(3) Roberfroid, M., et al. (2010). “Prebiotic effects: metabolic and health benefits.” British Journal of Nutrition, 104(S2), S1-S63.
(4) Floch, M. H., et al. (2015). “Recommendations for probiotic use – 2015 update: proceedings and consensus opinion.” Journal of Clinical Gastroenterology, 49, S69-S73.
(5) Szajewska, H., & Kolodziej, M. (2015). “Systematic review with meta‐analysis: Saccharomyces boulardii in the prevention of antibiotic‐associated diarrhoea.” Alimentary Pharmacology & Therapeutics, 42(7), 793-801.
Dowody naukowe sensu stosowania probiotyków profilaktycznie:
(1) Ouwehand, A. C., Salminen, S., & Isolauri, E. (2002). “Probiotics: an overview of beneficial effects.” Antonie van Leeuwenhoek, 82(1-4), 279-289.
(2) Hill, C., et al. (2014). “Expert consensus document: the international scientific association for probiotics and prebiotics consensus statement on the scope and appropriate use of the term probiotic.” Nature Reviews Gastroenterology & Hepatology, 11(8), 506-514.
(3) Floch, M. H., et al. (2015). “Recommendations for probiotic use – 2015 update: proceedings and consensus opinion.” Journal of Clinical Gastroenterology, 49, S69-S73.
(4) Szajewska, H., & Kolodziej, M. (2015). “Systematic review with meta‐analysis: Saccharomyces boulardii in the prevention of antibiotic‐associated diarrhoea.” Alimentary Pharmacology & Therapeutics, 42(7), 793-801.
(5) Dinan, T. G., & Cryan, J. F. (2017). “The microbiome-gut-brain axis in health and disease.” Gastroenterology Clinics of North America, 46(1), 77-89.
