Przebadane szczepy – skład
| Składniki aktywne | Zawartość w dziennej zalecanej porcji |
|---|---|
| Lactobacillus gasseri LG08 | 7 mld CFU* |
| Bifidobacterium breve BBr60 | 7 mld CFU* |
| Bifidobacterium lactis BLa80 | 5,5 mld CFU* |
| Lactobacillus rhamnosus LRa05 | 4 mld CFU* |
| Lactobacillus acidophilus LA85 | 4 mld CFU* |
| Limosilactobacillus fermentum LF61 | 4 mld CFU* |
| Lactiplantibacillus plantarum Lp90 | 3,5 mld CFU* |
| Inulina z cykorii (prebiotyk) | 280 mg |
*CFU (jednostek tworzących kolonie)
| Informacje szczegółowe | |
|---|---|
| Pojemność | 30 kapsułek (wystarczy na miesiąc stosowania) |
| Zawartość kolonii probiotycznych | 35 miliardów CFU (w 1 kaps.) |
| Kategoria | Odporność |
| Cechy produktu |
|
Setki przeczytanych książek i opracowań naukowych, tysiące godzin zgłębiania wiedzy o mikrobiomie oraz niezliczone próby przy dobieraniu odpowiednich szczepów bakterii i tworzeniu skutecznych formuł nie mogą być jedynymi wyznacznikami jakości produktów. Prawdziwym wyznacznikiem jest zaufanie do skuteczności probiotyków, a to można osiągnąć poprzez staranność i dbałość o każdy szczegół procesu produkcji. Zostań naszym klientem i przekonaj się sam o różnicy!
W probiotykach Aura Care zdecydowaliśmy się na suplementy diety w formie kapsułek z odpowiednio dobranymi szczepami bakterii. Na bazie wielu badań zauważyliśmy dużą skuteczność takich preparatów i wygodę przyjmowania, a dodatkowo sama forma kapsułki pozwala na zwiększenie przyswajania wielu cennych bakterii probiotycznych. Probiotyki w formie kapsułek = wysoka skuteczność
Indywidualne Zestawy probiotyków Aura Care
Oferujemy zestawy 2 oraz 3 dowolnych probiotków Aura Care.
Kupując zestaw możesz oszczędzić nawet 25%.
Źródła do korzyści ze stosowania:
- Kalliomäki, M., Salminen, S., & Isolauri, E. (2001). “Probiotics in primary prevention of atopic disease: a randomised placebo-controlled trial.” The Lancet, 357(9262), 1076-1079. ↩
- Miettinen, M., Vuopio-Varkila, J., & Varkila, K. (1996). “Production of human tumor necrosis factor alpha, interleukin-6, and interleukin-10 is induced by lactic acid bacteria.” Infection and Immunity, 64(12), 5403-5405. ↩
- Lee, K. et al. (2015). “The effects of Bifidobacterium lactis supplementation on inflammatory markers and fecal microbiota in patients with irritable bowel syndrome.” Journal of Gastroenterology and Hepatology, 30(5), 947-951. ↩
- Gill, H. S., & Guarner, F. (2004). “Probiotics and human health: a clinical perspective.” Postgraduate Medical Journal, 80(947), 516-526. ↩
- Cukrowska, B., Lodínová-Žádníková, R., Enders, C., Sonnenborn, U., & Schulze, J. (2000). “Specific proliferative and antibody responses of premature infants to intestinal colonization with non-pathogenic probiotic E. coli strain Nissle 1917.” Pediatric Allergy and Immunology, 11(4), 219-222. ↩
- Tilg, H., & Moschen, A. R. (2006). “Adipocytokines: mediators linking adipose tissue, inflammation and immunity.” Nature Reviews Immunology, 6(10), 772-783. ↩
- Hamad, E. M. et al. (2012). “Yogurt containing Lactobacillus acidophilus La5 and Bifidobacterium lactis Bb12 supplemented with almond skins modulates the immune response in mice.” Journal of Food Science, 77(3), H115-H120. ↩
- Kumar, M. et al. (2015). “Probiotic Lactobacillus rhamnosus GG and Lactobacillus acidophilus supplementations prevent Salmonella infection in the human gut microbiota in vitro.” Journal of Applied Microbiology, 118(2), 429-439. ↩
- Chen, X., Zhao, X., Hu, Y., Zhang, B., Zhang, Y., & Wang, S. (2020). “Lactobacillus rhamnosus GG alleviates β-conglycinin-induced allergy by regulating the T cell receptor signaling pathway.” Food & Function, 11, 10554-10567. ↩
- Frontiers | Lactobacillus rhamnosus GG for Cow’s Milk Allergy in Children: A Systematic Review and Meta-Analysis (www.frontiersin.org). ↩
Źródła do wpływu jelit na działanie układu odpornościowego:
- Ghosh, S., & Dai, C. (2017). “Downregulation of MicroRNA-155 Is Required for Mesalamine Protection in Colitis by Modulating Toll-Like Receptor-Related Pathways and Enhancing Intestinal Barrier Function.” Digestive Diseases and Sciences, 62(7), 1877-1887. ↩
- Bischoff, S. C. (2011). “Role of mast cells in allergic and non-allergic immune responses: comparison of human and murine data.” Nature Reviews Immunology, 11(12), 855-865. ↩
- Macpherson, A. J., & Uhr, T. (2004). “Compartmentalization of the mucosal immune responses to commensal intestinal bacteria.” Annals of the New York Academy of Sciences, 1029, 36-43. ↩
- Brandtzaeg, P. (2010). “Function of mucosa-associated lymphoid tissue in antibody formation.” Immunological Investigations, 39(4-5), 303-355. ↩
- Abreu, M. T. (2010). “Toll-like receptor signalling in the intestinal epithelium: how bacterial recognition shapes intestinal function.” Nature Reviews Immunology, 10(2), 131-144. ↩
- Round, J. L., & Mazmanian, S. K. (2009). “The gut microbiota shapes intestinal immune responses during health and disease.” Nature Reviews Immunology, 9(5), 313-323. ↩
- Smith, P. M., Howitt, M. R., Panikov, N., Michaud, M., Gallini, C. A., Bohlooly-Y, M., … & Garrett, W. S. (2013). “The microbial metabolites, short-chain fatty acids, regulate colonic Treg cell homeostasis.” Science, 341(6145), 569-573. ↩
- Arpaia, N., Campbell, C., Fan, X., Dikiy, S., van der Veeken, J., deRoos, P., … & Rudensky, A. Y. (2013). “Metabolites produced by commensal bacteria promote peripheral regulatory T-cell generation.” Nature, 504(7480), 451-455. ↩
- Belkaid, Y., & Hand, T. W. (2014). “Role of the microbiota in immunity and inflammation.” Cell, 157(1), 121-141. ↩
- Hooper, L. V., Littman, D. R., & Macpherson, A. J. (2012). “Interactions between the microbiota and the immune system.” Science, 336(6086), 1268-1273. ↩
