Przebadane szczepy – skład
| Składniki aktywne | Zawartość w dziennej zalecanej porcji |
|---|---|
| Lacticaseibacillus rhamnosus LRa05 | 9,5 mld CFU* |
| Lacticaseibacillus paracasei LC86 | 9 mld CFU* |
| Lactobacillus acidophilus LA85 | 6 mld CFU* |
| Bifidobacterium bifidum BBi32 | 5 mld CFU* |
| Bifidobacterium lactis BLa80 | 2,5 mld CFU* |
| Inulina z cykorii (prebiotyk) | 280 mg |
*CFU (jednostek tworzących kolonie)
| Informacje szczegółowe | |
|---|---|
| Pojemność | 30 kapsułek (wystarczy na miesiąc stosowania) |
| Zawartość kolonii probiotycznych | 32 miliardy CFU (w 1 kaps.) |
| Kategoria | Odchudzanie i kontrola wagi |
| Cechy produktu |
|
Setki przeczytanych książek i opracowań naukowych, tysiące godzin zgłębiania wiedzy o mikrobiomie oraz niezliczone próby przy dobieraniu odpowiednich szczepów bakterii i tworzeniu skutecznych formuł nie mogą być jedynymi wyznacznikami jakości produktów. Prawdziwym wyznacznikiem jest zaufanie do skuteczności probiotyków, a to można osiągnąć poprzez staranność i dbałość o każdy szczegół procesu produkcji. Zostań naszym klientem i przekonaj się sam o różnicy!
W probiotykach Aura Care zdecydowaliśmy się na suplementy diety w formie kapsułek z odpowiednio dobranymi szczepami bakterii. Na bazie wielu badań zauważyliśmy dużą skuteczność takich preparatów i wygodę przyjmowania, a dodatkowo sama forma kapsułki pozwala na zwiększenie przyswajania wielu cennych bakterii probiotycznych. Probiotyki w formie kapsułek = wysoka skuteczność
Indywidualne Zestawy probiotyków Aura Care
Oferujemy zestawy 2 oraz 3 dowolnych probiotków Aura Care.
Kupując zestaw możesz oszczędzić nawet 25%.
Źródła do wpływu jelit na proces odchudzania:
- Turnbaugh, P. J. et al. (2006). “An obesity-associated gut microbiome with increased capacity for energy harvest.” Nature, 444(7122), 1027-1031. ↩
- Ridaura, V. K. et al. (2013). “Gut microbiota from twins discordant for obesity modulate metabolism in mice.” Science, 341(6150), 1241214. ↩
- Cani, P. D. et al. (2009). “Metabolic endotoxemia initiates obesity and insulin resistance.” Diabetes, 56(7), 1761-1772. ↩
- Tilg, H., & Moschen, A. R. (2006). “Adipocytokines: mediators linking adipose tissue, inflammation and immunity.” Nature Reviews Immunology, 6(10), 772-783. ↩
- Hamad, E. M. et al. (2012). “Yogurt containing Lactobacillus acidophilus La5 and Bifidobacterium lactis Bb12 supplemented with almond skins modulates the immune response in mice.” Journal of Food Science, 77(3), H115-H120. ↩
- Ley, R. E. et al. (2006). “Microbial ecology: Human gut microbes associated with obesity.” Nature, 444(7122), 1022-1023. ↩
- Bäckhed, F. et al. (2004). “The gut microbiota as an environmental factor that regulates fat storage.” Proceedings of the National Academy of Sciences, 101(44), 15718-15723. ↩
- Hooper, L. V. et al. (2012). “Molecular analysis of commensal host-microbial relationships in the intestine.” Science, 336(6086), 1268-1273. ↩
- Turnbaugh, P. J. et al. (2009). “A core gut microbiome in obese and lean twins.” Nature, 457(7228), 480-484. ↩
- Kalliomäki, M. et al. (2008). “Early differences in fecal microbiota composition in children may predict overweight.” The American Journal of Clinical Nutrition, 87(3), 534-538. ↩
Źródła do korzyści ze stosowania:
- Osterberg, K. L. et al. (2015). “Probiotic Lactobacillus fermentum supplementation reduces markers of oxidative stress in endurance athletes: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial.” Nutrition Research, 35(5), 393-401
- Sanchez, M. et al. (2014). “Effect of Lactobacillus rhamnosus CGMCC1.3724 on weight loss and maintenance in obese men and women.” British Journal of Nutrition, 111(8), 1507-1519.
- Kadooka, Y. et al. (2010). “Effect of Lactobacillus gasseri SBT2055 in fermented milk on abdominal adiposity in adults in a randomised controlled trial.” British Journal of Nutrition, 104(4), 633-642.
- Moroti, C. et al. (2012). “Effect of the consumption of a new symbiotic shake on glycemia and cholesterol levels in elderly people with type 2 diabetes mellitus.” Lipids in Health and Disease, 11, 29.
- Lee, K. et al. (2015). “The effects of Bifidobacterium lactis supplementation on inflammatory markers and fecal microbiota in patients with irritable bowel syndrome.” Journal of Gastroenterology and Hepatology, 30(5), 947-951.
- Jones, M. L. et al. (2012). “Effect of Lactobacillus acidophilus on serum cholesterol in hypercholesterolemic humans.” Journal of Dairy Science, 95(1), 87-95.
- Kadooka, Y. et al. (2010). “Regulation of abdominal adiposity by probiotics (Lactobacillus gasseri SBT2055) in adults with obese tendencies in a randomized double-blind, placebo-controlled trial.” European Journal of Clinical Nutrition, 64(6), 636-643.
